Vad blir priset av att ignorera kvalitet på fotografier?

Jag tänker i detta inlägg inte sätta på mig den höga stolen och propagera för varför en professionell fotograf borde anlitas för att ta bilder till publik exponering. ”Alla kan fota”-attityden råder och det är lättare än någonsin att ta sina bilder och direkt använda dem till olika saker, som t ex en hemsida.

Men en sak som jag stör mig på.både som IT-utvecklare och fotograf är när jag möts av en ganska populär hemsida med en mindre bra bild och som dessutom vägrar åtgärda den. Så kliar det lite argt i fingrarna; en insändare i Metro, eller ett blogginlägg?

Antagligen är det jag som är överkänslig, men det känns ändå lite fel att vara en populär hemsida om löpning och ha en bild på en tjejs rumpa. I bästa smygfotat-med-mobil kvalitet dessutom. Hade det varit min rumpa på skyltning skulle jag nog verkligen vilja få bort den!

Gå till Bellmanstafettens hemsida och avgör själva. Kolla sista bilden i bildspelet på förstasidan. Vad tycker ni? Ska man behålla bilden, vilket de uppenbarligen beslutade att göra till trots vad de sa för en månad sen;

”Vi skall ändra det”. Pyttsan.

Ja ja, jag ska inte vara så hård, det kan ju faktiskt vara så att det är helt ok att ha bilden och att jag är ensam i att ha valt bort bilden. Men jag tycker ändå det kan bli en intressant debatt. Vad tycker ni?

Min buggrapport till dem.

Min buggrapport till dem.