Tillbakablick på fotoåret 2014 och planerna framöver

Då är 2014 snart slut och det känns lämpligt att ha en liten tillbakablick på fotoåret och planerna inför kommande år. Det har varit ett år med ytterligare investeringar, men jag har för första gången gått med plus i fotograferandet (om än väldigt lite). Kostnaderna för inköp av fotoutrustning har varit längre än intäkterna av mina fotojobb. Mycket är till att tacka  webbyrån Rushmore som jag är partner med och som har gett mig lite fotojobb.

Jag känner också att jag har utvecklats mycket under 2014. Jag har blivit bättre med ljuset och komposition och så har jag börjat nicha mig mot porträttfotografering vilket ger mig mer fokus. På allt det har jag också börjat lägga ner mer jobb på efterbearbetningen av mina foton. Jag är också ett fan av att arbeta i naturlig miljö, så några nya speedlites har det blivit. Portabel studio är bra studio!

Flod vid ramundberget

Liten bäck vid ramundberget. Några sekunders exponering och några myggbett senare.

Det finns också en del fotografier som jag inte har lagt upp här på bloggen. Vissa har kommit lite i skymundan vid byte av dator, andra kan jag helt enkelt inte lägga upp pga fotojobbets natur. Så här kommer några foton som jag tagit under 2014 eller lite äldre bilder som jag har ”pånyttfött” med lite efterbearbetning.

Kattunge. Taget i italien, på semestern som jag förlovade mig på. För att få dess uppmärksamhet lekte jag med linsskyddet på linsen.

Kattunge. Taget i italien, på byn som jag förlovade mig på. För att få dess uppmärksamhet lekte jag med linsskyddet på linsen. Eller så var det kanske förlovningsringen den tittade på?

Blickar jag istället framåt ser jag också ett fantastiskt fotoår framför mig! Jag blev väldigt inspirerad på fotomässan 2014 (ska skriva mer om det när jag är redo). Det var startskottet till att börja utveckla ett koncept för kärleksfotografering och bröllopsfotografering. Har redan testat konceptet lite smått och resultaten är slående. Jag tror det kommer bli riktigt häftigt! Har också ett bröllop bokat att fotografera i oktober 2015, det ser jag redan nu fram emot.

Bil i Gävle

En bil som ”bara stod där” i Gävle. Kunde inte låta bli att lägga mig på gräset med min vidvinkel.

En annan stor sak för mig är att jag har äntligen tagit mig mod och pratat med en ägare till ett café om jag får ställa ut och sälja tavlor där. Det blev en positiv respons och i början av nästa år kommer jag ha min första fotoutställning! Mer om det när det är dags.

soldyrkaren

Soldyrkaren utanför medeltidsmuseet i stockholm. Ett av mina favoritmotiv.

Så, jag tänkte fatta mig kort här idag. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till dig som läser min blogg. Jag hoppas det är intressant och rolig läsning och jag tänker fortsätta lite i samma anda när jag skriver mina inlägg; en kombination av mina tankar, tekniksnack, nyheter och lite kring aktuella händelser inom fotografering. Glöm inte att gilla min sida och dela mina inläggen så mycket du vill! 🙂

Bakgård i Gävle

En bakgård i Gävle. Taget med vidvinkel och är en sammansättning av två fotografier.

Så nu får det i alla fall räcka för i år. Eller kanske tar jag fram kameran under nyår också, vem vet. Vill i alla fall slutligen passa på att önska er alla en god fortsättning och ett gott nytt år!!

/Georgios